Saturday, March 31, 2012

PEPTAN SOUPLES PURE COLLAGEN

PEPTAN 

100% fish collagen manufactured by Rousselot SAS, France with the brand name of Peptan F. Use the bio-enzymatic hydrolysis technology to obtain small molecule collagen. It helps in the maintenance and repair of skin, promote skin firmness and moisture




READY STOCK SEJAK 5/1/2012..
MFG DATE : JAN/2012
EXPD DATE: AUG/2016



SUMMARY: 

Jaja ambil in bulk from Rousselot S.A.S, france. Company ni merupakan pengeluar terbesar dan terbaik collagen dalam dunia. collagen dust ni ialah 100% pure hydrolyzed marine collagen powder, merupakan F types dan peptides terkecil iaitu 2000HD yang boleh diserap dengan cepat oleh badan. Ia tiada ape2 campuran, not contain any chemical additive, xde bau ikan dan selamat sebab berasal dari ikan laut dalam di France. Sijil Halal ada. Peptan F ni dibotolkan 150g dalam HDPE botol putih, terdapat scoop dan silica gel untuk serap lembapan. Selain itu, botol yang siap juga di seal plastik luaran. Nilai collagen dalam botol ni 150 000mg. Collagen banyak digunakan dalam dunia kecantikan daN kesihatan. Korang boleh kawal kolagen korang sendiri. 1scoop/day da cukup tapi kalau 1/2 scoop sehari pun ok da :) bertahan sebulan atau lebih. Bole diambil bersama vit c, lagi bagus. Bagus campur dalam minuman macam jus, ribena, soya tapi jangan letak dalam hot drink okeh? boleh gak wat mask, campur dlm cream2 and wat jd toner. nak lagi details, baca penerangan di bawah n bole tanya gak :)




Dalam botol didatangkan bersama scoop 7g dan silica gel. kelihatan 2 penutup botol bukan? silica gel plak biasanya diletakkan dalam botol2 supplement untuk jangan ada kelembapan dan supaya supplemen tahan lama




Dua gambar kat atas ni selepas siap packaging.. Ada plastik berseal bahagian luaran botol :)
boleh nampak botol ketiga belah kiri tulis manufactured by : rousselot






========================================================



Rahsia dari laut

Dalam tahun 1996, saintis dari Perancis, Profesor R. Befarr mendapati bahawa ikan laut dalam hidup di kedalaman lebih 2,000 meter di Eropah Utara laut, masih boleh hidup dengan tekanan air yang tinggi dan kuat. Pada kedalaman ini, ikan laut dalam masih kekal kulit dalam keadaan lembut dan firm yang disebabkan oleh kulit yang kaya dengan bahan yang dipanggil kolagen mereka. Profesor R. Befarr berkata bahawa jika Manusia Seperti kolagen (struktur yang sama dengan kulit manusia) aplikasi ke dalam kosmetologi melalui pengambilan secara lisan dan diserap oleh badankolagen dalam badan kita ini boleh terhasil semula dan kembali mendapat kulit yang muda, mudah-mudahan apabila sampai kepada 40 tahun masih mampu untuk mempunyai kulit yang berusia 20 tahun.

1997, ekstrak pertama kolagen kulit dari Eropah Utara Ikan Lautan dalam kuantiti yang besar telah dijalankan. Penemuan kolagen Ikan membawa perhatian kepada media dari Eropah, Amerika dan negara-negara Asia dan ramai orang mula makan. Kolagen ikan terjual dengan banyakdi  Eropah, Amerika, Jepun dan Korea sejak tahun 2000 dan "trend" kolagen marin telah datang ke Malaysia menjelang tahun 2006, adakah anda mahu melepaskan peluang ini?

Marine Collagen

Kolagen adalah protein polimer dan terdiri daripada gentian heliks tiga kali ganda.Lebih daripada 1 / 3 protein badan ialah kolagen; sesungguhnya, Kolagen membentuk 75% daripada kulit kita. Kolagen adalah sejenis serat protein yang membentuk kulit, rawan,tulang, gigi, otot dan tisu perantaraan yang lain. Kolagen bertindak sebagai asas utama untuk badan kita, mengawal bentuk dan pembezaan sel.


Penuaan mengurangkan jumlah tisu dan protein dalam kulit. Ini menyebabkan kolagen menjadi semakin berkurangan; epidermis menjadi nipis dan rapuh, berkurang, dan menyebabkan kedutan. Apabila kolagen berkurangan dan tisu anjal berkurangan, kulit menjadi tidak tegang dan bentuk garisan dan kedutan. Dengan keanjalan kurang, serat kolagen menebal dan menjadi kaku, menyebabkan lebih banyak kedutan dan penampilan penuaan. Oleh itu tambahan kolagen adalah cara yang amat penting untuk menghentikan penuaan kulit dan untuk memperbaiki penampilan.


KESAN UTAMA:
Kelembapan mengekalkan dan anti-kedut: struktur heliks misteri tiga kolagen (mysterious triple helix structure of collagen) boleh mengunci molekul air. Asid amino yang besar-besaran dalam kolagen adalahramuan semula jadi penyimpanan kelembapan. Kolagen adalah perlu bagipertumbuhan, pemulihan dan pemakanan kulit. Kolagen tambahan mengekalkankeanjalan kulit, kelancaran dan kecerahan. Hasilnya, kulit akan indah lancar, dankedutan berkurangan.

Pemulihan kulit: pengambilan secara lisan kolagen secara dalamn sesuai untuk kedut muka, seperti crow's feet, kedut di antara kening, di antara hidung dan bibirparut jerawat, dll.

Rambut dan kuku yang sihat: Kunci kepada kesihatan rambut terletak pada sihatnya tisu subkutaneus(subcutaneous tissue) di kulit kepala pada asas rambutKekurangan kolagen bolehmenyebabkan dehidrasi dan pecahnya rambut, kuku rapuh dan membosankan.


Dada yang cantik dan semulajadi (Natural, abundant chest) : payudara banyak terutamanya bergantung kepada sokongan organisasiKolagen adalah juzuk utama dalam organisasi knot (knot organization)Ia boleh menyokong keluk badan manusiamelaksanakan bentuk badan yang sempurna.

Rangka yg sihat: 70% - 80% daripada bahan organik dalam rangka ialah kolagenApabilatulang terbentukserat kolagen yang mencukupi tekstil mesti di synthesized untuk mewujudkan kerangka tulangOleh itu, kolagen dikenali sebagai tiang tulang rangkaOleh itu, ia dapat mencegah osteoporosis dan mengurangkan kesakitan pesakit yang menghidapi artritis

Pengurusan Berat: Jika diambil secara tetapkolagen boleh memelihara dan membina dan mengisi semula jisim otot tanpa lemak dan menggalakkan badan untuk mengurangkan lemak. Kolagen tambahan  boleh membantu dengan mengurangkan berat dan selulit.


Tindak balas:

14 - 30 harikulit kering menjadi licin dan melembapkan

30 - 60 hari: mengurangkan garis halus dan kedutanmengurangkan saiz liang,menegangkan kulit dan licin

60 - 90 hari: mengurangkan dark spot, kulit menjadi glowingkeseluruhan kulit kelihatan sihat dan bagus


Ciri-ciri : 
1) 100% serbuk kolagen ikan tulen yang dihasilkan daripada hidrolisis enzim bio;
2) berat molekul yang kecil untuk penyerapan yang lebih baik;

3) kurang bau hanyir dan bau

4) kelarutan yang baik

5) kaya dengan asid amino terutamanya asid amino yang membantu dalam struktur kulit

A) PENGGUNAAN DALAMAN:
Ambil 7g (1 scop) campuran serbuk kolagen dengan suhu sejuk / bilik air / juskopi / susu. Terbaik diambil dengan perut kosong atau sebelum tidur. Sekali sehari. 


B) PENGGUNAAN LUARAN(4 cara)
1. MASKER: campurkan susu segar (atau putih telur, maduair, dan lain-lain)dengan serbuk kolagen tulen sehingga berbuihletakkan campuran di muka selama 30 minit dan kemudian bilasSeminggu dua kali.
2. Meletakkan kuantiti yang kecil ke dalam cecair serum dan sapukan ke muka.
3. Campurkan jumlah yang sepatutnya serbuk kolagen dengan airdimasukkan ke dalam botol kecil, semburan dan biarkan sehingga keesokan harinya.
4. Campurkan serbuk kolagen dengan jus lemon dan madu lebah (atau Vitamin E)dan diletakkan di atas muka selama 15-20 minit dan bilas. Seminggu dua kali.


Kenapa pilih Hydrolzed Marine Collagen?
1. Selamat
Ia berasal dari ikan laut dalam Perancis, tidak mengandungi sebarang bahan tambahan kimia, adalah makanan semulajadi yang tulen. Perbezaan nyata antara protein botani (sebagai contoh: protein kacang soya) dan protein haiwan (sebagai contoh: protein susu). Protein Botanic mungkin mempunyai pencemaran racun perosak dan transgenik. Protein haiwan boleh mempunyai penyakit lembu (BSE) dan Kaki dan penyakit mulut. jadi, kolagen yang terbaik ialah daripada ikan. Produk ini tidak mengandungi sebarang komposisi kimia. Oleh itu, kami menyarankan selain penggunaandalaman, boleh digunakan ke muka sebagai masker untuk semuajenis kulit.


2. Modern technology-hydrolyzed collagen
Menggunakan terkemuka dunia bio-teknologi hidrolisis enzim (pada masa inistandard paling berteknologi tinggi), mendapat berat molekul lebih kecil daripada 2,000 Dalton, yang kolagen kualiti yang tinggi, penyerapan yang lebih baik oleh badan manusia dan digunakan sepenuhnya. Berat molekul kolagen biasa adalahdalam lingkungan 10,000 hingga 30,000 Daltons, saiz molekul ini tidak boleh terusdiserap oleh badan manusia.
                              
3. Kadar penyerapan yang tinggi oleh badan manusia
Bioteknologi moden membuat protein kepada peptida yang lebih kecilberbanding dengan asid aminopeptida lebih mudah untuk diserap oleh badan manusia.Antara semua jenis proteinstruktur dan komposisi protein ikan adalah yang paling sesuai dengan tubuh manusia. Oleh sebab itu,tubuh manusia dapat menerima dan menyerap untuk menambah kolagen sedia adaKadar penyerapan kolagen laut dalam oleh tubuh manusia setinggi 95% -98%, tetapi bergantung kepada keadaan badan individu.

4. Kandungan protein yang tinggirasa yang sedap dan mudah untuk diambil
Purity of hydrolyzed marine collagen adalah setinggi 98%, warna putih dan serbuk haluskelarutan yang baik di dalam air dan tiada bau hanyir

5. Acid Amino yang Lengkap
Marine kolagen mengandungi 17 jenis asid amino penting dan tidak penting dalam nisbah yang seimbang. Ia adalah kaya dengan glycine, PROLINE dan hydroxyprolineyang merupakan komponen utama dalam kulit manusia. Jika kita menentukan kualitikolagen yang berdasarkan kandungan hydroxyproline (asid amino penting yang membantu dalam ketegasan dan keanjalan kulit), kolagen dari Rousselot mengandungi 10% hydroxyproline yang lebih tinggi daripada yang lain (biasanya hanya 6%).

6. Bebas Lemak dan Kolestrol          
Kolagen mengandungi kolagen daripada kulit ikantanpa lemak dan kolesteroltidak akan memberi kesan kepada kolesterol darah.

7.Berkualiti Tinggi- French technology
Hydrolyzed marine collagen berasal dari pengilang Top Dunia kolagenRousselot PerancisCosmeceutical produk dari Perancis terkenal di seluruh duniahasil yang berkualiti dan dijamin.

8. Sijil Halal
Disahkan Halal dan proses pembuatan mematuhi undang-undang dan peraturan-peraturan Halal.

9. Terbukti secara Klinikal
Komprehensif kajian klinikal yang dijalankan di Jepun dan Perancis untuk mengesahkan kesan pengambilan Peptan Kolagen (Kolagen digunakan untuk Kolagen larut air laut NCdalam kesihatan kulit.



Results:

Moisturizing effects: Increase skin hydration level by 28%


Anti-Aging effects: the number of micro-relief furrows significantly decrease 26%



Skin firmness / Suppleness: Increase skin suppleness by 19%


==============================================================


Frequently Asked Questions (FAQ)



Q. Kenapa ia bermanfaat untuk menangani kesan-kesan penuaan?
A. Dari berumur 25 tahun, badan anda kehilangan kolagen pada 1.5% setiap tahun (umur contohnya 35 kehilangan = 15%, umur 45 kehilangan = 30% dan lain-lain) Oleh itu, sistem ini direka bentuk untuk merangsang pengeluaran kolagen dan membantu menggantikan kehilangan colagen.

S. Bagaimana saya perlu mengambil kolagen?
A. Ambil 1 scoop sebelum tidur setiap hari. Jangan makan 2 jam sebelum mengambil minuman kolagen, lebih baik mengambil dengan perut kosong. Pada 45- 90 minit, badan pergi ke mod tidur alfa; ini adalah tempoh yang sempurna bahawa badan anda boleh menggunakan kolagen pada tahap optimum (Mod Peremajaan).Badan anda menghasilkan asid amino untuk tubuh anda, untuk mempercepatkan kadar penyerapan kolagen ke dalam badan.

S. Berapa lama ia akan mengambil masa sebelum saya melihat hasil?
A. Keputusan berbeza-beza bergantung kepada keadaan badan individu.Sesetengah orang melihat hasil pada minggu 1-2, tetapi orang lain mungkin mengambil masa beberapa minggu. Kebanyakan orang boleh melihat keputusan disekitar satu bulan kerana perlu menunggu untuk kitaran pembaharuan kulit (setiap 21 hari). Ia adalah penting bahawa anda perlu amalkan sekurang-kurangnya 3 bulan untuk memberi masa kolagen untuk membina dalam sistem anda. Ramai orang memberitahu rambut, kuku, kulit semakin sihat & melegakan sakit sendi.




Q. Apakah keputusan yang harus saya jangkakan?
A. Anda harus merasakan kulit menjadi lebih licin dalam tempoh beberapa minggu pertama, secara beransur-ansur kulit anda akan bertambah firm. Anda akan perasan bahawa kawasan mata adalah tempat pertama anda terlihat garisan &kedutan mula berkurangan.


S. Adakah Kolagen manfaat berkenaan untuk Penyakit Tulang degeneratif (
Degenerative Joint Disease)?

A. Osteoporosis (kehilangan bahan tulang) dan Osteoartritis (kekurangan sendi)kini penyakit yang meluas yang menjejaskan kebanyakan penduduk. Sejak tahun70-an, kajian telah dijalankan yang menunjukkan dengan jelas, makanan tambahan kolagen bukan sahaja menggantikan kolagen yang hilang dan mencegahk emerosotan tulang, sendi dan tulang rawan, ia juga boleh mengaktifkan pembentukan tulang rawan.









TESTIMONI:



Originally Posted by noisyes
slm jot,

harga sudah tukar rm80 ye...limited time tu sampai bila ye...akak berminat lg hehehehe nk tambah stock, tengah duk fikir2 hari...collagen je hahhahaa ...so far so good lah dik.....akak ambil 3 grm je sehari...


Originally Posted by noisyes
boleh aje...memang so far so good...botol berkualiti, ada scoop senang n memudahkan.....nanti akak fikir heheheh klu nak beli akak roger2


testi SMS Kak Yati
Betul, Akak pon sama nk maintain collagen tp akak amik souples jer dgn vit rasa dh memadai  sbb lepas dkt 3 bln amik, seluruh  badan rasa halus jer hihihi...

TESTI SMS Kak Yati
Akak rasa sejak akak amek koalgen ni, muka cerahlah.akak amek sahur n sblm tido

1 comment: