Friday, March 30, 2012

JUS KURMA FORMULA GENIUSJus Kurma Formula Genius
.
http://images02.olx.com.my/ui/2/50/41/28624941_1.jpg
RM 32.00 
[Harga Sebenar : RM 35.00 (SM) /RM 39.00 (SS)]
.
.
Jus kurma formula genius, dapat membantu dalam masalah2 berikut :
1. Masalah berkaitan pernafasan iaitu Asma (Lelah)
2. Kerap demam disebabkan pembekakan tonsil (tongsilitis)
3. Masalah tekanan darah tinggi
4. Masalah kencing manis (diabetes)
5. Masalah keletihan yg berpanjangan
6. Stress
7. Anak yg sukar bersarapan pagi
8. Anak yg agak slow (lembab) dlm pelajaran
9. Gastrik
10. Masalah sendi dan urat saraf
11. Mereka yg ingin mengurangkan berat badan
12. Memberi tenaga tambahan kepada ibu-ibu mengandung
13. Amalan kepada ibu2 selepas melahirkan anak
Dapatkan Jus Kurma formula Genius hari ini juga, dgn gabungan : Madu, Habbatus sauda, Minyak Zaitun serta herba2 terpilih.
.
Kebaikan Kurma
Kurma adalah makanan paling istimewa dan mempunyai khasiat tersendiri. Diriwayatkan Imam Bukhari, Rasulullah saw bersabda yg bermaksud:”Sesiapa yg makan 7 biji tamar ‘Ajwad’ dia akan terkawal daripada kejutan syaitan dan sihir pada hari itu.”. Selain itu Rasulullah saw turut bersabda yang bermaksud: “Beri makan buah tamar kepada isteri-isteri kamu yang hamil dan barang siapa yang memakan buah tamar tersebut semasa hamilnya, maka anak yang akan lahir itu akan menjadi anak yang penyabar dan bersopan santun, kerana makanan Siti Maryam ketika melahirkan Nabi Isa a.s adalah buah tamar.”
Hasil kajian drpd Professor Madya Aisyah Mohd Zain, Pensyarah Fakulti Sains dan Bioteknologi UPM, dgn pengambilan jus kurma sebagai minuman adalah amalan yg sihat ekoran drpd khasiatnya menguatkan ingatan, meransang selera makan, melawaskan sumber makanan, mencegah sembelit, lemah otot dan sebagainya. Dari segi perubatan, amalan memakan buah kurma boleh mengurangkan risiko seseorang diserang penyakit kronik seperti penyakit jantung dan kencing manis.
Untuk mereka yg kerap batuk amat bersesuaian sekali diamalkan jus kurma ekoran drpd kandungan gulanya. kandungan gula yang terdapat dlm buah kurma bertindak menghilangkan gatal2 kerongkong selain dari menghentikan batuk. Jika dijadikan amalan kurma juga dapat mengurangkan risiko stroke, disebabkan kandungan kaliumnya yang tinggi. Nilai kalori yg tinggi membantu memudahkan proses pencernaan tubuh ekoran daripada kalium adalah sumber penting bagi sistem tubuh terutama jantung dan pembuluh darah.
.
Habatus Sauda
Buah bunga nagella (habatus sauda) telah terbukti mempunyai banyak khasiat dalam mengekalkan kesihatan dan kecantikan penggunanya. Nabi Muhammad s.a.w bersabda yang bermaksud: “Dalam habatus sauda (nagella sativa) terdapat penawar bagi segala penyakit kecuali maut”. Bayi dan kanak-kanak amat mudah dijangkiti penyakit seperti selsema dan asma. Penggunaan kerap habatus sauda dapat meningkatkan system imunisasi tubuh badan kanak-kanak dapat mengurangkan risiko dijangkiti selsema dan asma. Habatus Sauda jika diamalkan oleh orang tua merupakan pelengkap kesihatan yang ideal kepada mereka. Buah bunga nigella sativa (habatus sauda) mengandungi komponen polysaccharide tidak tepu. Asid lemak yang penting tidak boleh dihasilkan oleh badan itu sendiri, jadi kita perlu mendapatkannya dari sumber makanan.

No comments:

Post a Comment